Το IPPC προειδοποιεί για την κλιματική αλλαγή

Το IPPC προειδοποιεί για την κλιματική αλλαγή

Σε νέα έκθεσή της, η IPCC προειδοποιεί ότι πρέπει να αναληφθεί δραστική και άμεση δράση —όπως μια στροφή προς βιώσιμα, φυτικά συστήματα τροφίμων— για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής.

Η στροφή προς ένα σύστημα διατροφής με βάση τα φυτά είναι κρίσιμη για το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης, αναγνωρίζει μια νέα έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

Συγκεντρώθηκε από κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου, η τελική περίληψη της Έκτης Έκθεσης Αξιολόγησης της IPCC που περιγράφει τα μέτρα που πρέπει να λάβει η ανθρωπότητα για να αποτρέψει την καταστροφική κατάρρευση του οικοσυστήματός μας —η οποία θα συμβεί εάν οι θερμοκρασίες φτάσουν τους 2,7 βαθμούς Φαρενάιτ (1,5 βαθμούς Κελσίου) πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Η έκθεση της IPCC προειδοποιεί ότι τα παγκόσμια ποσοστά αεριών πρέπει να μειωθούν κατά 43 τοις εκατό έως το 2030 και 60 τοις εκατό έως το 2035. Ενώ η IPCC τονίζει ότι όλοι οι τομείς πρέπει να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα, η εστίαση σε λύσεις που σχετίζονται με το σύστημα τροφίμων θα μπορούσε να αποδώσει το ένα τρίτο των GHG μειώσεις που απαιτούνται για να σταματήσει η κλιματική κρίση.

«Η ενσωμάτωση της αποτελεσματικής και δίκαιης δράσης για το κλίμα όχι μόνο θα μειώσει τις απώλειες και τις ζημιές για τη φύση και τους ανθρώπους, αλλά θα προσφέρει επίσης ευρύτερα οφέλη», δήλωσε ο πρόεδρος της IPCC Hoesung Lee σε δήλωση.

«Αυτή η Συνθετική Έκθεση υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη λήψης πιο φιλόδοξων μέτρων και δείχνει ότι, αν ενεργήσουμε τώρα, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο βιώσιμο μέλλον για όλους», είπε ο Lee.

Exit mobile version