Τέμπη: Νεκρός σε τροχαίο πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση

Τέμπη: Νεκρός σε τροχαίο πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση

Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, ο οποίος είχε εργαστεί επί σειρά ετών ως Διευθυντής Κυκλοφορίας στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), ήταν ένα καίριο πρόσωπο για τη διερεύνηση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς είχε βαθιά γνώση των δεδομένων και των ελλείψεων που οδήγησαν στην τραγωδία. Δυστυχώς όμως, σκοτώθηκε σε ένα τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, ενώ οδηγούσε μοτοσυκλέτα στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Αν και δεν είχε κληθεί ακόμα να καταθέσει από τις ανακριτικές αρχές, ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για τη διερεύνηση του δυστυχήματος και των αιτιών που το προκάλεσαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Χρυσάγης βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα ΙΧ αυτοκίνητο, αφού προσπάθησε να αποφύγει ένα λευκό βαν.

Ο Κ. Χρυσάγης, που ήταν 67 ετών, ετοιμαζόταν να συνταξιοδοτηθεί και είχε συμμετάσχει σε πολλές υπηρεσιακές επιτροπές που είχαν ερευνήσει προηγούμενα σιδηροδρομικά ατυχήματα, όπως αυτό στο Άδενδρο και η σύγκρουση τρένων κοντά στη Λιβαδειά κατά τη διάρκεια της χιονοπτώσεως τον Ιανουάριο του 2022.

Exit mobile version