Τέμπη: Προφυλακίσθηκε ο επιθεωρητής μετά την απολογία του

Τέμπη: Προφυλακίσθηκε ο επιθεωρητής μετά την απολογία του

Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ κρίθηκε προφυλακιστέος μετά από μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή. Η απολογία ξεκίνησε το μεσημέρι και διήρκεσε μέχρι αργά το βράδυ. Στη διάρκειά της, ο επιθεωρητής επέρριψε ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλων για την κατάσταση που οδήγησε στην παραίτησή του. Ανέφερε επίσης ότι ο σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος είναι επίσης προφυλακισμένος, ήταν υπεύθυνος για τη βάρδια της ημέρας του ατυχήματος και ότι ήταν ανεπαρκής για να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ παρέδωσε ένα υπόμνημα 80 σελίδων στο οποίο ανέφερε ότι είναι υπεύθυνος για τις βάρδιες στο σταθμό, αλλά δε φέρει καμία ευθύνη για την απουσία των δύο από τους τρεις σταθμάρχες, ούτε για την επαγγελματική τους κατάρτιση. Επίσης, υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει αρμοδιότητα να προτείνει το πρόγραμμα των βαρδιών, αλλά την τελική έγκριση την είχε ο διευθυντής κυκλοφορίας, ο οποίος προ ημερών έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.

Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι ο επιθεωρητής επισήμανε την ευθύνη του σταθμάρχη του Παλαιοφαρσάλου για τη δυσλειτουργία στο σταθμό της Λάρισας που οδήγησε στην τραγωδία. Ωστόσο, ο σταθμάρχης αυτός αντιδρά με έντονο τρόπο στις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ενημερώνει πάντοτε τους συναδέλφους του σχετικά με κάθε καθυστέρηση.

Υπενθυμίζεται ότι για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ οι άλλοι δύο σταθμάρχες, ο συμβασιούχος και ο πιο έμπειρος, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, αντίστοιχα.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των ακριβών αιτιών του δυστυχήματος και τη διερεύνηση των περαιτέρω ευθυνών των εμπλεκομένων.

Exit mobile version