Εκλογές στη Βουλγαρία: Θρίλερ δείχνουν τα exit polls

Εκλογές στη Βουλγαρία: Θρίλερ δείχνουν τα exit polls

Θρίλερ στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Βουλγαρία, δείχνουν τα exit polls, σύμφωνα με τα οποία δύο συνασπισμοί μάχονται στήθος με στήθος για τη νίκη: ο κεντροδεξιός συνασπισμός GERB-SDS του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και το φιλοευρωπαϊκό συντηρητικό μπλοκ PP-DB του πρώην πρωθυπουργού Κίριλ Πέτκοφ.

Οι Βούλγαροι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες για πέμπτη φορά μέσα σε δυο χρόνια, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ΕΕ, προσδοκώντας την επιλογή του νέου κοινοβουλίου τους, ενώ αντιμετωπίζουν πολιτικό αδιέξοδο και διχασμό σχετικά με την υποστήριξη της Βουλγαρίας στην Ουκρανία, μετά την εισβολή του στρατού της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Το GERB-SDS και το PP-DB φαίνεται να παίρνουν ποσοστά 25% με 26% το καθένα, σύμφωνα με exit polls.

Αν τελικά τα ποσοστά αυτά επιβεβαιωθούν από τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα, τότε προκύπτει προβληματισμός για το πως θα καταστεί δυνατός ο σχηματισμός μιας σταθερής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι χθεσινές εκλογές προκηρύχθηκαν επειδή κανένα κόμμα δεν είχε μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις προηγούμενες εκλογές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μόλις πριν από έξι μήνες.

Exit mobile version