Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συναυλία για το νερό

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συναυλία για το νερό

Ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων παραβρέθηκε στο μεγάλο μουσικό γεγονός που διοργανώθηκε χθες Κυριακή 2.4.202323 στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, με το σλόγκαν «Υπερασπίσου το Νερό».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εμφάνιση της Φωτεινής Βελεσιώτου και συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με τις εμφανίσεις των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Φοίβου Δεληβοριά, Δημήτρη Μυστακίδη, του συγκροτήματος «Η Πριγκιπέσα» και των «Χειμερινών Κολυμβητών».

Η συναυλία διοργανώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να επαναφέρει την προσοχή στην προστασία και διατήρηση του κοινού αγαθού.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, επικεντρώθηκε στη συμμετοχή του κοινού στη συναυλία, αναφέροντας ότι ήρθαν άνθρωποι από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Επίσης, τόνισε τη σημασία της προστασίας του νερού και εξέφρασε την άποψη ότι η Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων αποτελεί μια μορφή ιδιωτικοποίησης, όπως και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η μαζική συναυλία κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη δείχνει την απόρριψη των ψευδών δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί ότι ο νόμος που ψηφίστηκε δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ιδιωτικοποίηση μέσω της δημιουργίας της Ρυθμιστικής Αρχής, και υποστηρίζει ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει τέλος σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης.

Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για παραπληροφόρηση και ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού, και τονίζει ότι δεν υπάρχει πρόθεση για ιδιωτικοποίηση.

Exit mobile version