Μύκονος: Εισαγγελική έρευνα για τις παρανομίες

Μύκονος: Εισαγγελική έρευνα για τις παρανομίες

Την άμεση διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις -κυρίως πολεοδομικές- παρανομίες στο νησί παρήγγειλε o εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου.

Στην παραγγελία του ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ότι στην Μύκονο «επικρατεί βαριά παραβατικότητα, με καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και μάλιστα με προκλητική παραβίαση των νόμων σε όλους τους τομείς τής επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας» και ότι: «Η πράγματι θλιβερή αυτή εικόνα πρέπει να εκλείψει το συντομότερο δυνατόν και ολοκληρωτικά, ώστε να αποκατασταθεί στη συγκεκριμένη περιοχή ο σεβασμός στους νόμους της Πολιτείας και να ανυψωθεί το τρωθέν κύρος κάθε είδους κρατικής υπόστασης. Το ίδιο επιτακτική όμως είναι και η ανάγκη να εκλείψει και το δίκαιο παράπονο όλων εκείνων που σεβάστηκαν και τήρησαν τους νόμους».

Ταυτόχρονα, ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός στην παραγγελία του αναφέρεται ονομαστικά σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, που έχει καταγγελθεί ότι παρανομούν. Αναλυτικά, αναφέρει:

«- Στη Χώρα της Μυκόνου, το εστιατόριο-μπαρ Sea Satin, όπου γίνονται παράνομες οικοδομικές εργασίες κατά πλήρη παραβίαση των σημάτων διακοπής εργασιών ή παράνομες εκσκαφές στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας Φιλιππή,

Στην παραγγελία του επίσης αναφέρει ότι είναι «γνωστός σε όλους τοπικός εργολάβος ο οποίος συνδράμει ουσιαστικά στην ανέγερση παράνομων κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ημέρα και νύχτα, χωρίς όμως ούτε καν να ”ενοχλείται” από οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο».

Exit mobile version