Καιρός: Προσωρινή βελτίωση αλλά βροχές την Πέμπτη και το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Προσωρινή βελτίωση αλλά βροχές την Πέμπτη και το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες είναι:

Σήμερα Τετάρτη 5.4.2023:

Αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά νησιά και από το απόγευμα στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα υπάρξουν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα φυσούν από δυτικές έως βορειοδυτικές κατευθύνσεις, με ταχύτητα 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά έως και 7 μποφόρ στα νότια πελάγη, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα μειωθεί ελαφρώς σε όλη τη χώρα, κυμαινόμενη από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. Στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα υπάρξει παγετός τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Για την Πέμπτη 6.4.2023:

Σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις με περιοδικές βροχές και αραιές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του Αιγαίου. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ στα νότια και δυτικά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με μια μικρή πτώση, φτάνοντας τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου στα νότια νησιά του Αιγαίου.

Για την Παρασκευή 7.4.2023:

Ο καιρός γενικά θα είναι καθαρός και λίγο συννεφιασμένος με τοπικές βροχές το πρωί στα ανατολικά νησιά. Στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν προσωρινά το μεσημέρι και το απόγευμα, και στη νότια νησιωτική χώρα θα υπάρχουν σποραδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ασθενή έως μέτρια ένταση. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί λίγο και θα επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Για το Σάββατο 8.4.2023:

Θα παρατηρηθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν σταδιακά σε ορισμένες περιοχές και θα προκαλέσουν τοπικές βροχές, κυρίως στα νότια και από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτριες έως ασθενείς ταχύτητες, ενώ στο Αιγαίο μπορεί να φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα έχει σημαντικές διακυμάνσεις.

Exit mobile version