Καιρός: Νέα επιδείνωση με δυνατούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Νέα επιδείνωση με δυνατούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για μια νέα καιρική επιδείνωση με έντονες βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, αναμένεται να υπάρξουν σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τοπικά θα παρατηρηθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ το βράδυ αυτά θα περιοριστούν στη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νησιά. Επιπλέον, αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, σε υψόμετρα που ξεπερνούν τα 1500 μέτρα στα κεντρικά και νότια, και πάνω από τα 1100 μέτρα στα βόρεια.

Στις ανατολικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και σε ορισμένες περιοχές των Κυκλάδων, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις πρωινές ώρες. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν σταδιακά στη συνέχεια της ημέρας. Σε άλλες περιοχές της χώρας αναμένονται μερικές νεφώσεις, ενώ μεσημβρινές έως απογευματινές ώρες αναμένεται να υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις και τοπικοί όμβροι σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ταχύτητα από 3 έως 5 μποφόρ και σε ορισμένες περιοχές των πελαγικών χώρων, ταχύτητα τοπικά 6 μποφόρ. Οι άνεμοι αναμένεται να ασθενούν από τις προμεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και την επόμενη ημέρα, με λίγες διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη. Στα βόρεια της χώρας θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 15 βαθμών Κελσίου, στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 15 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς. Στις παραλίες της χώρας, η θερμοκρασία της θάλασσας θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου, κάτι που καθιστά ακόμη δύσκολη την κολύμβηση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις και θα είναι συνήθως ήπιοι έως μέτριοι, με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 3 με 5 μποφόρ.

Exit mobile version