Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε περιοχές στον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας

Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε περιοχές στον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας

Εντείνεται η ανησυχία στα σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν στόχους στο Λίβανο και στη Λωρίδα της Γάζας, ως απάντηση σε επιθέσεις που φέρονται να δέχθηκαν από τη Χαμάς. Αυτό συμβαίνει μετά από δύο ημέρες εντάσεων στο τέμενος Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ, όπου η ισραηλινή αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές.

Χθες το βράδυ, η Χαμάς φέρεται να εκτόξευσε περίπου 34 ρουκέτες από τη λιβανέζικη επικράτεια στο Ισραήλ, μια επίθεση που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη από το 2006. Από αυτές, το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας “Σιδηρούς Θόλος” κατάφερε να καταρρίψει 25, ενώ τουλάχιστον 7 έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, ένας 19χρονος και μια 60χρονη.

Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, ο στρατός του Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, ως απάντηση στην επίθεση από το έδαφος του Λιβάνου. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι θα υπάρξει αποφασιστική αντίδραση εναντίον των εχθρών της χώρας και ότι θα πληρώσουν για κάθε επίθεση.

Εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, καταδίκασε χθες τις “βάρβαρες” επιθέσεις του Ισραήλ κατά πιστών, καθώς είναι η περίοδος του Ραμαζανιού και ενώ οι Εβραίοι εορτάζουν το Πάσχα. Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου καταδίκασε επίσης τις επιχειρήσεις της ισραηλινής αστυνομίας μέσα στο Αλ Ακσά και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους Παλαιστίνιους.

Exit mobile version