Καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα: Άστατος με βροχές

Με αστάθεια ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά καθώς πλησιάζουν η Μεγάλη Τετάρτη και η Μεγάλη Πέμπτη, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί και οι άνεμοι να μην ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ στα νότια τμήματα του Αιγαίου, καθώς εκδρομείς ετοιμάζονται για την εορταστική απόδραση του Πάσχα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένονται πάλι κάποια καιρικά φαινόμενα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σε πολλές περιοχές. Το βράδυ της Ανάστασης, αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες.

Κατά την Κυριακή του Πάσχα, μπορεί να υπάρξει αρχικά συννεφιά κατά το ψήσιμο του οβελία, αλλά το μεσημέρι της ημέρας, ιδιαίτερα στις περιοχές της Δυτικής και της Βόρειας Ελλάδος, θα χρειαστεί να γίνει σε κλειστούς χώρους. Κατά τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, η επιστροφή των εκδρομέων θα συνοδεύεται από έντονες βροχές και καταιγίδες. Κατά τις άγιες αυτές ημέρες πάντως, θα χρειαστεί να έχουμε μαζί μας μπουφάν και ομπρέλα.

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ σε ορεινές περιοχές μπορεί να πέσουν και λίγα χιόνια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και αναμένεται να φτάσουν έως και 7 μποφόρ το πρωί στο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα έχει μικρή άνοδο και αναμένεται να φτάσει τους 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version