Κολομβία: Κατέρρευσε γέφυρα – νεκροί δυο αστυνομικοί

Κολομβία: Κατέρρευσε γέφυρα – νεκροί δυο αστυνομικοί

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τοπικές αρχές, προχθές Τετάρτη δυο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε οδική γέφυρα στη δυτική Κολομβία, χωρίς αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση. Αρκετά οχήματα, μεταξύ των οποίων τρία της αστυνομίας και ένα φορτηγό δημόσιας χρήσης, έπεσαν στο κενό που δημιουργήθηκε όταν ξαφνικά κατέρρευσε ένα τμήμα της γέφυρας που συνδέει την Κινδίο και τη Βάγιε ντελ Κάουκα, περνώντας πάνω από τον ποταμό Λα Βιέχα.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, στο δυστύχημα ενεπλάκησαν δύο φορτηγά της αστυνομίας που ήταν φορτωμένα με όπλα, άλλα δύο που μετέφεραν διάφορα υλικά και ακόμη ένα όχημα, ενώ έκαναν γνωστό ότι υπάρχουν δυο αστυνομικοί νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κολομβιανό ραδιοφωνικό σταθμό, ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας υποδομών (ANI), Γουίλιαμ Καμάργο, αναφέρθηκε στην κατάρρευση τμήματος της γέφυρας που συνδέει την Κινδίο και τη Βάγιε ντελ Κάουκα στη δυτική Κολομβία. Τόνισε ότι οι αρχές διενεργούν έρευνα για να διαπιστώσουν την αιτία του συμβάντος και ότι δεν αποκλείουν καμία πιθανότητα, όπως την προοδευτική επιδείνωση της κατάστασης της γέφυρας λόγω της διέλευσης μεγάλων φορτίων, σφάλμα στη συντήρησή της, ή ακόμη και ανθρώπινη παρέμβαση, όπως δολιοφθορά.

Exit mobile version