Με νεφώσεις και τοπικές βροχές το Μεγάλο Σάββατο – Τι καιρό θα έχει το Πάσχα

Με νεφώσεις και τοπικές βροχές το Μεγάλο Σάββατο - Τι καιρό θα έχει το Πάσχα

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, στις 15 Απριλίου, ο καιρός θα είναι ασταθής σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Αναμένονται αραιές νεφώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, μερικές από τις οποίες θα πυκνώσουν σταδιακά στη διάρκεια της ημέρας. Τοπικές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανές στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Επιπλέον, οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά και νότια μέρη της χώρας θα είναι αρκετά υψηλές. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα έχει μια μικρή πτώση.

Ο καιρός στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και τη Πελοπόννησο θα είναι σχετικά ζεστός σήμερα, με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο χαμηλότερες, από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη, η θερμοκρασία θα είναι από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα, στη Δυτική Μακεδονία, οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές, κυμαινόμενες από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο, οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις, με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα ξεκινήσουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση από 2 έως 4 μποφόρ, αλλά θα στραφούν σταδιακά σε νότιους με ένταση 3 έως 5 μποφόρ από το πρωί και μετά.

Στην Αττική, η ημέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν σταδιακά από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις με ένταση από 2 έως 4 μποφόρ, αλλά θα στραφούν σε νότιους με ίδια ένταση από το πρωί έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη αναμένεται να έχει σήμερα αραιές έως πυκνές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβαλλόμενες διευθύνσεις, με ένταση έως 3 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να στραφούν προσωρινά σε νότιες κατευθύνσεις, με ένταση από 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμαίνεται από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα 16-04-2023 αναμένονται νεφώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αρχικά θα υπάρχουν νεφώσεις στα δυτικά, οι οποίες θα εξαπλωθούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές. Από τις πρωινές ώρες, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία, από τις προμεσημβρινές στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, και το βράδυ στην Πελοπόννησο. Στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο κατά τόπους μέχρι 6 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την δεύτερη μέρα του Πάσχα, αναμένονται νεφώσεις και βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, ενώ σε άλλες περιοχές ο καιρός θα είναι καθαρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους και με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά μπορεί να πέσουν μερικά χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σε γενικές γραμμές με ένταση 3 έως 5, εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Στην ανατολική νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα ανέβει ελαφρά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Exit mobile version