Μητσοτάκης: «Ναι» σε ντιμπέιτ, αλλά με όλους

Μητσοτάκης: «Ναι» σε ντιμπέιτ, αλλά με όλους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, απαντώντας σε αίτημα που έθεσε χθες η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου να γίνουν δύο ντιμπέιτ –ένα με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, απάντησε: «θα τα πούμε αναλυτικά στη διακομματική». Η επίσημη -μέχρι τώρα- θέση του Μαξίμου είναι ότι «Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση, οργανωμένη, που θα εδράζεται σε πραγματικά γεγονότα, η οποία θα σέβεται τους κανόνες που πολιτικά και θεσμικά ισχύουν κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων, ούτως ώστε η ελληνική κοινωνία να μπορέσει ν’ αξιοποιήσει και αυτές τις συζητήσεις, για να ενισχύσει, να βγάλει τα συμπεράσματά της και να απαντήσει σε όποια ερωτηματικά έχει».

Η παραπάνω θέση ερμηνεύεται ως πρόθεση να γίνει τουλάχιστον ένα ντιμπέιτ στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και να εκφράσουν τις θέσεις τους για τις οποίες θα κριθούν από τους πολίτες.


Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στην διεξαγωγή ντιμπέϊτ ανάμεσα στον Κ. Μητσοτάκη και στον Α. Τσίπρα και κατηγορεί τον πρωθυπουργό για δειλία και φυγομαχία.

Exit mobile version