Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι Ελληνες

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι Ελληνες

Οι χώρες της Δύσης απομακρύνουν σταδιακά τους πολίτες τους από το Σουδάν, όπου συνεχίζονται επί μια εβδομάδα σφοδρές συγκρούσεις, ανάμεσα στον επίσημο στρατό και σε παραστρατιωτικές δυνάμεις.

Μετά από συνεχείς επικοινωνίες του υπουργού Εξωτερικών για την ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονταν στο Σουδάν, η πρώτη ομάδα Ελλήνων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των δύο τραυματιών, αποχώρησε από τη χώρα με τη βοήθεια της Γαλλίας και βρίσκεται πλέον στο Τζιμπουτί.

Στο Τζιμπουτί, έχουν ήδη φτάσει η πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία και ο επίτιμος πρόξενος της χώρας μας, για την υποδοχή των Ελλήνων πολιτών και την παροχή οποιασδήποτε περαιτέρω βοήθειας που τυχόν απαιτείται.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη γαλλική κυβέρνηση για τη βοήθειά της στην ασφαλή απομάκρυνση των Ελλήνων από το Σουδάν. Συγκεκριμένα, ευχαρίστησε τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά και την Γαλλίδα υφυπουργό Εξωτερικών, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, για τη βοήθεια της Γαλλίας στην ασφαλή απομάκρυνση των Ελλήνων από το Σουδάν. 

Exit mobile version