Market Pass: ποιοι δικαιούνται τριπλή πληρωμή

Market Pass: ποιοι δικαιούνται τριπλή πληρωμή

Τελευταία μεγάλη πληρωμή του Market Pass για τους δικαιούχους που επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου, καλύπτοντας τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο. Για τους δικαιούχους που επέλεξαν την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, η πληρωμή θα περιλαμβάνει μόνο τον τρέχοντα μήνα. Η οικονομική ενίσχυση υπολογίζεται ως το 10% του μηνιαίου ποσού αγορών και ορίζεται στα 220 ευρώ για ένα μονομελές νοικοκυριό, προσαυξάνονται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Συνεπώς, ένα μονομελές νοικοκυριό θα λάβει μηνιαία 22 ευρώ, ενώ για κάθε επιπλέον μέλος θα χορηγηθούν 10 ευρώ.


Η φθηνότερη ανακαίνιση σπιτιού και επιχείρησης από την VT31 σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα


Η εξαργύρωση των χρημάτων του Market Pass είναι δυνατή μόνο σε παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων. Δεν είναι δυνατή η μεταφορά των χρημάτων σε τρίτους λογαριασμούς ή η ανάληψη του ποσού που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα. Αυτό έχει ως στόχο τη διασφάλιση ότι η ενίσχυση χρησιμοποιείται μόνο για τις αγορές των βασικών αγαθών τροφίμων και είδων πρώτης ανάγκης. Επιπλέον, η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής που υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών Web/Virtual POS.

Για τους δικαιούχους που επιλέξουν την έκδοση της άυλης ψηφιακής κάρτας, η ενίσχυση θα πιστωθεί αυτόματα στην κάρτα τους κάθε μήνα, σύμφωνα με το προγραμματισμό που έχει οριστεί. Αντίθετα, για τους δικαιούχους που επέλεξαν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί ο δικαιούχος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του Market Pass έχουν το δικαίωμα να εξαργυρώνουν τα χρήματά τους μόνο σε καταστήματα τα οποία έχουν συμβατότητα με το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα πρέπει να είναι μέλη του προγράμματος και να διαθέτουν την αναγκαία τεχνολογία που επιτρέπει την αναγνώριση και εξαργύρωση της ψηφιακής κάρτας Market Pass.

Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, τα καταστήματα πρέπει να ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες: Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ, Κρεοπωλεία, Καταστήματα ζαχαροπλαστικής, Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων και αρτοποιεία, καθώς και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Ωστόσο, οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ποσό του Market Pass σε οποιοδήποτε κατάστημα τροφίμων επιθυμούν ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκει. Επιπλέον, μπορούν να επιλέξουν να κάνουν μια μόνο αγορά ίση ή μικρότερη από το ποσό της ενίσχυσης και να διατηρήσουν το υπόλοιπο για μελλοντικές αγορές. Το ποσό του Market Pass δεν είναι επιστρεπτέο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά αλκοολούχων ποτών και καπνού. Επιπλέον, οι δικαιούχοι μπορούν να επιστρέψουν οποιαδήποτε ποσότητα του Market Pass στο ιστορικό συναλλαγών της ψηφιακής τους κάρτας πριν από την ημερομηνία λήξης της κάρτας, επιλέγοντας την επιλογή “επιστροφή χρημάτων” στην εφαρμογή του Market Pass.

Η ενίσχυση του Market Pass έχει ως στόχο την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και την υποστήριξη της εγχώριας αγοράς τροφίμων

Exit mobile version