Ρωσία: προειδοποιούν για πυρηνικό πόλεμο

Ρωσία: προειδοποιούν για πυρηνικό πόλεμο

Υπάρχει σταθερά μεγαλύτερος κίνδυνος για πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, των δύο μεγαλύτερων κρατών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα στον κόσμο, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Γερμάκοφ, ανώτερο διπλωμάτη της Ρωσίας. Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο κ. Γερμάκοφ επέρριψε την ευθύνη στις ΗΠΑ για την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία. Η Μόσχα έχει κατηγορήσει συχνά τις ΗΠΑ για την αύξηση του κινδύνου πολέμου και αναφέρεται στην “συλλογική Δύση”.


Ανακαλύψτε την κορυφαία επιχείρηση ανακαινίσεων σπιτιών και καταστημάτων εδώ


Αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να ακολουθούν την τρέχουσα πορεία σύγκρουσης με τη Ρωσία, η μοίρα της νέας START (συμφωνία δύο χωρών για τα πυρηνικά όπλα) μπορεί να έχει σφραγιστεί ήδη, δήλωσε ο κ. Γερμάκοφ. Επιπλέον, ο κορυφαίος ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε ότι η πιο σοβαρή πρόκληση σήμερα σχετίζεται με τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης.

Η Μόσχα και το Πεκίνο θα μελετήσουν την πιθανή εμπλοκή άλλων χωρών της Δύσης στην επέκταση της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας σε παγκόσμια κλίμακα, που “ξεκάθαρα υπονομεύει τη στρατηγική σταθερότητα”, πρόσθεσε ο κ. Γερμάκοφ. Η δήλωσή του αυτή προέρχεται στο πλαίσιο των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την παγκόσμια ασφάλεια, καθώς η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Δυτικών χωρών αυξάνει την πιθανότητα εμπλοκής σε συρράξεις.

Οι διπλωματικές επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν επιδεινωθεί στο παρελθόν, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων και αλληλοκατηγοριών. Η διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης αποτελεί προτεραιότητα για τις δύο χώρες και για τον παγκόσμιο κοινωνικό συνασπισμό.

Exit mobile version