Άρειος Πάγος: υπόμνημα κατά του Κασιδιάρη κατέθεσε η ΝΔ

Άρειος Πάγος: υπόμνημα κατά του Κασιδιάρη κατέθεσε η ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία υπέβαλε υπόμνημα στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου με σκοπό να αποτρέψει την κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου. Το υπόμνημα, το οποίο συνοδευόταν από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας περιελάμβανε οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος.

Η κίνηση αυτή είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος επεσήμανε ότι η υποβολή υπομνημάτων στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της 29ης Απριλίου.

Στη δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει τη δημοκρατία από τους εχθρούς της. Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία του για την ανάδειξη εγκληματικών οργανώσεων στο πολιτικό σκηνικό και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα επιτρέψει την είσοδο τέτοιων οργανώσεων στη Βουλή.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του να διαφυλάσσονται οι αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, και εξέφρασε την ελπίδα του ότι το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου θα εξετάσει προσεκτικά τα υλικά που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία και θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις. Τέλος, επεσήμανε ότι οι διαδικασίες πρέπει να ακολουθούνται με αυστηρότητα και διαφάνεια, σεβόμενοι πάντα το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.

Exit mobile version