Τσίπρας: με το τρίτο κόμμα θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση

Τσίπρας: με το τρίτο κόμμα θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρας, επανέλαβε την πρότασή του για μια προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι κάλπες της 21ης Μαΐου θα βγάλουν κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στην πιθανότητα η πρώτη και η τρίτη κομματική δύναμη να σχηματίσουν κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή θα κριθεί από τον λαό μέσω της ψήφου του.

Εξέφρασε επίσης την άποψή του ότι το δεύτερο κόμμα δεν έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση και τόνισε ότι πρέπει να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει αλλαγή στη χώρα. Τέλος, ζήτησε μια ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό στην πρώτη κάλπη και επεσήμανε ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου.

Σε σχέση με την τραγωδία στα Τέμπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε μια πιθανή περίπτωση ρουσφετιού με την τοποθέτηση του σταθμάρχη, που ευθύνεται για τον θάνατο των 57 ατόμων. Προσέθεσε ότι είναι καλή ευκαιρία να τεθεί ένα τέλος σε αυτό το χάος και ρώτησε ποιος είναι υπεύθυνος για το ρουσφέτι.

Σχετικά με το σχέδιο “Δήμητρα” του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε απολύτως αποφασιστική θέση, διαγράφοντας κάθε πιθανότητα συζήτησης σχετικά με σχέδια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Βαρουφάκης θα πρέπει να συζητήσει τέτοια σχέδια με τον κ. Σόιμπλε, που είναι και φίλος του.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι αδιαμφισβήτητο ότι η Χρυσή Αυγή, σε οποιαδήποτε νέα μορφή της, δεν πρέπει να βρίσκεται στην επόμενη Βουλή.

Ωστόσο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του κ. Μητσοτάκη και τη ραδιουργία του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επιλογή του να νομοθετήσει μια τροπολογία που υπερβαίνει το Σύνταγμα, καταφανώς και να προχωρήσει σε υπόγειες διαβουλεύσεις. Επομένως, παρόλο που η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη σχετικά με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές, θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί αυτό το θέμα ως μέσο για τη δημιουργία εντυπώσεων και τον πολιτικό του σκοπό.

Exit mobile version