Μητσοτάκης: Υποσχέθηκε την πλήρη αναμόρφωση του ΕΣΥ

Μητσοτάκης: Υποσχέθηκε την πλήρη αναμόρφωση του ΕΣΥ

Στην ομιλία του στη θεματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Θα έχουμε μεγάλη στοχοπροσήλωση την δεύτερη 4ετία στην καταπολέμηση των παθογενειών, θέλουμε να επιφέρουμε μία επανάσταση στην αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το ΕΣΥ άντεξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοιού και, όπως είπε, «θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι κάθονται και κάθισαν στις «ηλεκτρικές» καρέκλες του Υπουργείου Υγείας».

Ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας έναν απολογισμό της κυβέρνησής του στον χώρο της υγείας δήλωσε ότι δόθηκε αύξηση κατά 37% στις δαπάνες υγείας, καθώς και ότι αυξήθηκε ο απόλυτος αριθμός των νοσηλευτών, αλλά και ότι αυξήθηκαν κατά 10% οι αμοιβές των ιατρών. Ανέφερε επίσης ότι υπήρξε σημαντική αύξηση των αριθμών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θεσμό του προσωπικού ιατρού.

Επίσης, δήλωσε ότι: «Αποτελεί δέσμευση μου ό,τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε από τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ να επανεπενδύεται στην Υγεία εκτός από τους πόρους, που έχουν ήδη προβλεφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και ευρύτερα».

Exit mobile version