H Google μας «ακούει» – Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία στο κινητό σας τηλέφωνο

H Google μας «ακούει» - Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία στο κινητό σας τηλέφωνο

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να συζητάτε για κάτι συγκεκριμένο και μετά από λίγα λεπτά να βλέπετε διαφημίσεις στον υπολογιστή ή στο κινητό σας για ακριβώς αυτό το προϊόν. Αυτό συμβαίνει επειδή σας «ακούει» η Google μέσω μιας ρύθμισης μέσα στην ίδια ιστοσελίδα της Google που ονομάζεται «Συμπερίληψη Δραστηριότητας φωνής και ήχου» (Include voice and audio activity), η οποία συγκεντρώνει και επεξεργάζεται ηχητικά δεδομένα στα οποία έχει πρόσβαση μέσα από το μικρόφωνο του κινητού ή του υπολογιστή σας.

Για να δείτε αν η Google σας «ακούει» ή και για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία της ηχογράφησης, μπορείτε να ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα μέσα από την ιστοσελίδα της Google από υπολογιστή ή από κινητό (μέσω της εφαρμογής της εταιρίας).

1. Μπείτε στο λογαριασμό σας στη Google.

2. Κάντε κλικ (επάνω αριστερά) στην επιλογή «Δεδομένα και απόρρητο» (Data & Privacy).

3. Κατόπιν, βρείτε την ενότητα «Ρυθμίσεις ιστορικού» (History Setings) και κάντε κλικ στην επιλογή «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών» (Web & App Activity).

4. Μετά, εντοπίστε την «Συμπερίληψη Δραστηριότητας φωνής και ήχου» (Include voice and audio activity), όπου μπορείτε να δείτε εάν η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη ή όχι. Εάν θέλετε να την απενεργοποιήσετε, απλά κάνετε κλικ πάνω της.

Exit mobile version