Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, ο καιρός για σήμερα Τετάρτη θα εμφανίζει αραιές συννεφιές σε πολλές περιοχές της χώρας, με τοπικές βροχές να είναι αρκετές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια μέρη.

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως προς τις νότιες περιοχές.

Οι αέρας θα πνέει με διεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά με ένταση 3 έως 5 στο νότιο Ιόνιο, φθάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ, και από βορειοανατολικές κατευθύνσεις 4 έως 5 στο Αιγαίο, τοπικά φθάνοντας τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή μείωση στα ανατολικά, ενώ θα φθάσει τους 18 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και στα βόρεια μέρη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα φθάσει τους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται για σήμερα νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη αντίστοιχα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, ενώ τις πρωινές ώρες ίσως σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί με ένταση 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version