Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου Taufyn

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου Taufyn

Η Τουρκία προχώρησε σήμερα το πρωί σε μια δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου με την ονομασία Tayfun. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που παρείχε η ΕΡΤ, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε κοντά στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Ο πύραυλος Tayfun εκτοξεύτηκε από το αεροδρόμιο της πόλης Ρίζας, στην περιοχή της Άρτβιν, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία.

Αυτή αποτελεί τη δεύτερη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun από την Τουρκία, με την πρώτη να πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2022, επίσης από την ίδια τοποθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Τουρκία πραγματοποιεί δοκιμαστική εκτόξευση αυτού του τύπου πυραύλου, ο οποίος παράγεται από την τουρκική εταιρεία Roketsan.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι η Δύση δεν επιδεικνύει φιλική στάση έναντι του, λόγω των αποφάσεών του να αποχωρήσει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να ανακηρύξει την Αγία Σοφία σε ισλαμικό τέμενος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την άποψή του ότι η Δύση, καθώς και άλλοι διεθνείς φορείς, αντιδρούν αρνητικά σε αυτές τις αποφάσεις της Τουρκίας. Οι εν λόγω αποφάσεις έχουν δημιουργήσει αμφισβήτηση και διχασμό στις σχέσεις της χώρας με την Δύση.

Ο πρόεδρος εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η Τουρκία πρέπει να επιδείξει ανεξαρτησία και αυτονομία στις αποφάσεις της, ανεξαρτήτως των αντιδράσεων που προκαλούν από διεθνείς εταίρους. Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προωθεί τα εθνικά της συμφέροντα και να υπερασπίζεται την κυριαρχία της.

Exit mobile version