Νέα Μάκρη: Νεκρή 19χρονη έγκυος – οι συγγενείς καταγγέλλουν ότι άργησε το ασθενοφόρο

Νέα Μάκρη: Νεκρή 19χρονη έγκυος - οι συγγενείς καταγγέλλουν ότι άργησε το ασθενοφόρο

Νέο τραγικό περιστατικό που προκαλεί σοκ και θλίψη στην κοινή γνώμη στην Ελλάδα, με τις ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Μετά τον τραγικό θάνατο μιας 63χρονης σε καρότσα αγροτικού φορτηγού στην Κω, συγκλονίζει η είδηση για τον θάνατο μιας 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη. Η νεαρή γυναίκα, η οποία ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον ΣΚΑΙ, παραπονέθηκε το πρωί της Τρίτης στον σύζυγό της και τους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Οι συγγενείς αναφέρουν ότι κάλεσαν το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών (ΕΚΑΒ) στις 10:24 και ακολούθησαν πολλές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι τις 13:14. Δεν δόθηκε πληροφορία για το πότε έφτασε το ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι μαρτυρίες δεν συμφωνούν με τις καταγραφές στα συστήματα του ΕΚΑΒ, ούτε ως προς τις ώρες κλήσης ούτε ως προς την κατάσταση της εγκύου που δήλωσε ο σύζυγός της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην χαρακτηριστεί το περιστατικό ως “υψηλής προτεραιότητας”.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, ενώ έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθούν οι συνθήκες από την πρώτη κλήση μέχρι την άφιξη της ασθενοφόρου.

Πάντως, οι κλήσεις προς το ΕΚΑΒ καταγράφονται, και αναμένονται λεπτομέρειες για την υπόθεση (πόσες κλήσεις έγιναν, ποιες δηλώσεις έγιναν, πότε έφτασε το ασθενοφόρο κλπ).

Exit mobile version