ΑΑΔΕ: Ποιες είναι οι ΔΟΥ που ενοποιούνται στην Αττική και την Θεσσαλονίκη – Ποιες Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης Ιδρύονται

ΑΑΔΕ: Ποιες είναι οι ΔΟΥ που ενοποιούνται στην Αττική και την Θεσσαλονίκη – Ποιες Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης Ιδρύονται

Η οργανωτική αναδιάρθρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς, ενώ η μετάβασή της στο νέο μοντέλο λειτουργίας προχωρά σταθερά.

Οι Υπηρεσίες Φορολογικής Διαχείρισης και Εξυπηρέτησης (ΥΦΔΕ), που αναλαμβάνουν το σύνολο των λειτουργιών των Διευθύνσεων Οικονομικών Ελέγχων (ΔΟΥ), αποτελούν μέρος αυτής της μεταρρύθμισης. Η μετατροπή των σημερινών ΔΟΥ Αττικής και Θεσσαλονίκης σε υπηρεσίες νέου τύπου, ονομαζόμενες ως Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης, αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου. Αυτές οι υπηρεσίες θα λειτουργούν χωρίς ειδική τοπική αρμοδιότητα και θα είναι στελεχωμένες με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Τα γραφεία των νέων υπηρεσιών θα διαθέτουν σύγχρονο και εργονομικό σχεδιασμό, προσφέροντας λειτουργική επάρκεια και χωρική ευελιξία. Ο στόχος είναι να παρέχουν άμεση εξυπηρέτηση και υποστήριξη στους φορολογούμενους, καθοδηγώντας τους στη χρήση των ψηφιακών εφαρμογών και βοηθώντας τους στην ορθή εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ ενοποιούνται οι παρακάτω ΔΟΥ Αττικής και Θεσσαλονίκης με όμορη χωρική αρμοδιότητα, ως εξής:

Οι ΔΟΥ που μετεξελίσσονται σε Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης στην Περιφέρεια Αττικής είναι οι ακόλουθες:

Στον Νομό Θεσσαλονίκης:
Exit mobile version