Ανακοίνωση Κωστή Χατζηδάκη: Στις 800.000 ευρώ το όριο για απόκτηση Golden Visa

Ανακοίνωση Κωστή Χατζηδάκη: Στις 800.000 ευρώ το όριο για απόκτηση Golden Visa

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στο όριο απόκτησης της Golden Visa για πολίτες τρίτων χωρών, που θα τεθούν σε ισχύ από την 31η Μαρτίου. Αναλυτικά, τα νέα όρια απόκτησης είναι τα εξής:

  1. Στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Σαντορίνης και σε νησιά με πληθυσμό άνω των 3.100 ατόμων, το όριο αυξάνεται στα 800.000 ευρώ.
  2. Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, η αξία απόκτησης υποβαθμίζεται στα 400.000 ευρώ.

Επίσης, για την απόκτηση της άδειας διαμονής, η επένδυση πρέπει να γίνει σε ένα ακίνητο επιφάνειας τουλάχιστον 120 τ.μ. και να μην υπερβαίνει το εν λόγω όριο αξίας ανά περιοχή, ενώ παρέχεται η δυνατότητα αγοράς ποσοστού εξ αδιαιρέτου συγκυριότητας ακινήτου, με το ελάχιστο ύψος επένδυσης να καθορίζεται αντίστοιχα στα 800.000 και 400.000 ευρώ.

Επιπλέον, η ανανέωση της άδειας διαμονής είναι δυνατή για πέντε έτη, με προϋπόθεση τη διατήρηση της ιδιοκτησίας του ακινήτου από τον επενδυτή. Αν πρόκειται για επένδυση σε διατηρητέο κτίριο, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αποκατάστασή του πριν από την υποβολή της αίτησης για την ανανέωση της άδειας διαμονής. Εάν ο επενδυτής πουλήσει το ακίνητο, τότε η άδεια διαμονής ανακαλείται και ο αγοραστής αποκτά δικαίωμα να αποκτήσει άδεια διαμονής.

Exit mobile version