Βρετανία: ως θύματα ακρωτηριασμού θα καταγράφονται οι γυναίκες με piercing στα γεννητικά όργανα

Βρετανία: ως θύματα ακρωτηριασμού θα καταγράφονται οι γυναίκες με piercing στα γεννητικά όργανα

Χιλιάδες γυναίκες στη Βρετανία, οι οποίες έχουν piercing στα γεννητικά τους όργανα, θα καταγραφούν ως θύματα ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων σύμφωνα με τους νέους κανόνες του NHS που θα εισαχθούν τον επόμενο μήνα.

Οι κανονισμοί της νέας βρετανικής νομοθεσίας, που στάλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας στο ιατρικό προσωπικό κλινικών, νοσοκομείων και λοιπών δομών υγείας, αναφέρουν ότι κάθε γυναίκα η οποία έχει πραγματοποιήσει piercing στα γεννητικά της όργανα, είτε πρόκειται για τον κόλπο είτε για την κλειτορίδα, είναι υποχρεωτικό να καταγράφεται ως θύμα ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Ο παραπάνω νόμος για την υποχρεωτική τους καταγραφή θα ισχύει ακόμη και όταν οι γυναίκες έχουν συναινέσει ή έχουν ζητήσει οι ίδιες να πραγματοποιηθεί το piercing ή/και έχουν κάνει τη διαδικασία με την πεποίθηση ότι θα βελτιώσει τη σεξουαλική τους ζωή και θα ενισχύσει την ελκυστικότητά τους.

Η καταγραφή αυτή σημαίνει ότι κάθε μία από τις γυναίκες θα χαρακτηριστεί αυτόματα ως θύμα εγκλήματος και ότι οι υπεύθυνοι για τη διάτρηση μπορεί να θεωρηθούν ένοχοι για αδίκημα βάσει της νομοθεσίας που απαγορεύει το ΑΓΓΟ (Ακρωτηριασμός Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων).

Το νέο διάταγμα αποτελεί μέρος μιας επέκτασης των κανόνων του NHS για την καταγραφή του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων και θα τροφοδοτήσει τη συζήτηση σχετικά με το πώς η αισθητική χειρουργική των γεννητικών οργάνων και άλλες διαδικασίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την αστυνομία και τους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, οποιαδήποτε ενέργεια για τη διάτρηση ή με άλλο τρόπο βλάβη των γεννητικών οργάνων μιας γυναίκας είναι παράνομη, ακόμη και αν το έχει ζητήσει η ίδια, εκτός εάν υπάρχει πραγματικός ιατρικός ή ψυχολογικός λόγος που να δικαιολογεί τη διαδικασία.

Η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων των Κοινοτήτων, ωστόσο, προειδοποίησε ότι η έλλειψη σαφήνειας στη νομοθεσία σημαίνει ότι η πλαστική αιδοίου καθίσταται δυνητικά παράνομη, παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες επιλέγουν αυτή τη χειρουργική επέμβαση για αισθητικούς λόγους.

Οι νέοι κανονισμοί του NHS καθιστούν σαφές ότι τα piercings είναι επίσης μια μορφή ακρωτηριασμού και θα πρέπει να καταγράφονται μαζικά σε ένα «βελτιωμένο σύνολο δεδομένων» που έχει σχεδιαστεί για να καθορίσει τον αριθμό των θυμάτων στη Μ. Βρετανία.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε την ενέργεια αυτή και ισχυρίστηκε ότι τα piercings είναι μια μορφή ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων ακόμα και όταν πραγματοποιούνται σε ενήλικες γυναίκες που συναίνεσαν.

Και πρόσθεσε: «Ενώ υπάρχουν προκλήσεις σε αυτόν τον τομέα και ενήλικες γυναίκες μπορεί να κάνουν piercing γεννητικών οργάνων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πολύ σωστά το έχει ορίσει ως μια μορφή ακρωτηριασμού. Λαμβάνουμε κάθε προφύλαξη για να καταγράψουμε τα piercings γεννητικών οργάνων που έχουν γίνει σε ένα καταχρηστικό πλαίσιο».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, οι γυναίκες οι οποίες έχουν καταγραφεί ως θύματα ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων δικαιούνται χρηματική αποζημίωση.

Exit mobile version