Δικηγόρος διέδιδε fake news για βιασμούς της Hamas προς όφελός της

Δικηγόρος διέδιδε fake news για βιασμούς της Hamas προς όφελός της

Υπάλληλοι ισραηλινών υπουργείων ισχυρίζονται ότι η Cochav Elkayam-Levy διέδωσε ψευδείς ειδήσεις και προσπάθησε να βγάλει εκατομμύρια από τους ψευδείς ισχυρισμούς της ότι η Χαμάς διέπραξε μαζικούς βιασμούς στις 7 Οκτωβρίου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι συγκρούστηκαν με την δικηγόρο Cochav Elkayam-Levy που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση ψευδών ισχυρισμών ότι η Χαμάς διέπραξε συστηματικούς βιασμούς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Yedioth Ahronoth στις 24 Μαρτίου.

Η ισραηλινή εφημερίδα ανέφερε ισχυρισμούς αξιωματούχων του ισραηλινού υπουργείου ότι η δικηγόρος Cochav Elkayam-Levy είχε κάνει ανακριβείς έρευνες, διέδωσε ψευδείς ιστορίες για τις φρικαλεότητες της Χαμάς και προσπάθησε να συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για μια «επιτροπή» της οποίας το μοναδικό μέλος… είναι η ίδια!

Η Elkayam-Levy, η οποία είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Deborah και λέκτορας στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, ήταν μεταξύ των πρώτων που διέδωσε ψευδείς ισχυρισμούς ότι η Χαμάς διέπραξε συστηματικό βιασμό κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Al-Aqsa Flood.

Όπως διευκρίνισε το The Grayzone σε ανακοίνωσή του, η Elkayam-Levy παρουσίασε εικόνες γυναικών Κούρδων μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία, ενώ ισχυρίστηκε ότι ήταν Εβραιές Ισραηλινές που είχαν σκοτωθεί και βιαστεί από μαχητές της Χαμάς στο Nova Music Festival στις 7 Οκτωβρίου.

Η Grayzone σημείωσε περαιτέρω ότι η Elkayam-Levy κέρδισε σημαντική δημόσια προσοχή τον Δεκέμβριο μετά από συνέντευξη από τον Τζέικ Τάπερ του CNN, τη συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου και τη βοηθό του Προέδρου και Διευθύντρια του Συμβουλίου Πολιτικής Φύλου Τζένιφερ Κλάιν στην Ουάσιγκτον.

«Οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από αυτήν επειδή η έρευνά της είναι ανακριβής», εξήγησε ένας αξιωματούχος σε ένα από τα κυβερνητικά γραφεία μιλώντας στο Yedioth Ahronoth. «Σε τελική ανάλυση, η όλη ιστορία είναι ότι αυτοί [οι Παλαιστίνιοι] θέλουν να μας κατηγορήσουν ότι διαδίδουμε ψεύτικες ειδήσεις και η μεθοδολογία της δεν ήταν ούτε καλή ούτε ακριβής».

Η Elkayam-Levy διέδωσε την ιστορία στον διεθνή Τύπο «για την έγκυο γυναίκα που την ανάγκασαν να κόψει το στομάχι της», μια ιστορία που αποδείχτηκε αναληθής, κατήγγειλε ένας αξιωματούχος. “Δεν είναι αστείο. Σιγά σιγά, οι επαγγελματίες άρχισαν να απομακρύνονται από αυτήν επειδή είναι αναξιόπιστη”.

Δημιούργησε επίσης μια «επιτροπή» για να ερευνήσει τις υποτιθέμενες θηριωδίες της Χαμάς. Ενώ το όνομα της επιτροπής υποδηλώνει ότι ήταν ένα όργανο που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση, αποτελούνταν μόνο από την ίδια την Elkayam-Levy.

Στη συνέχεια ζήτησε εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για την ψεύτικη προμήθεια, ισχυριζόμενη ότι χρειαζόταν προϋπολογισμός 8 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων για διοικητικά έξοδα.

“Ο Ραμ Εμάνουελ, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, της δώρισε χρήματα. Πήρε δωρεές από πολλούς ανθρώπους και άρχισε να ζητά χρήματα για διαλέξεις”, είπε ο ίδιος αξιωματούχος στο κυβερνητικό γραφείο.

Η κριτική αναφορά από το Yeditoh Ahronoth έρχεται λίγες μέρες μετά την απονομή του Βραβείου Ισραήλ στην Elkayam-Levy για τις προσπάθειές της να «ευαισθητοποιήσει» σχετικά με τις υποτιθέμενες θηριωδίες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Exit mobile version