Γερμανία: Η πολιτικός Marie-Thérèse Kaiser καταδικάστηκε επειδή έδειξε στατιστικά βιασμών

Το μέλος του περιφερειακού συμβουλίου, Marie-Thérèse Kaiser (της γερμανικής παράταξης Alternative for Germany – AfD), κρίθηκε ένοχη για ρητορική μίσους από το περιφερειακό δικαστήριο του Rotenburg. Σε μια διαδικτυακή ανάρτηση που έκανε, η Kaiser αναφέρθηκε στα αυξημένα ποσοστά βιασμών από αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με την καταδίκη του περιφερειακού δικαστηρίου του Ρότενμπουργκ, η 26χρονη αναφέρθηκε στους Αφγανούς ως ομαδικούς βιαστές κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της για τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021. Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα δικαστή Cordes, αυτό δεν καλύπτεται πλέον από την ελευθερία της έκφρασης και διαταράσσει τη δημόσια ειρήνη.

Η Kaiser καταδικάστηκε την Πέμπτη σε πρόστιμο 6.000€ (60€ για 100 ημέρες). Ωστόσο, η απόφαση δεν είναι ακόμη οριστική και η ίδια δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Καταδικάστηκε επειδή δημοσίευσε… κρατικά στατιστικά

Η Kaiser καταδικάστηκε για ρητορική μίσους, παρά το γεγονός ότι δημοσίευσε άρθρα με κρατικά στατιστικά, τα οποία επαλήθευαν το επιχείρημά της αναφορικά με τα αυξημένα στατιστικά βιασμών που προέρχονται από Αφγανούς.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να δημοσιεύσουν ακόμη περισσότερα στατιστικά από έρευνες και καταγραφές, τα οποία δείχνουν παρόμοια εικόνα για το φαινόμενο των βιασμών στη Γερμανία.

Το χρονικό της προεκλογικής εκστρατείας της Kaiser

Τον Αύγουστο του 2021, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, η Kaiser καθόταν στο τρένο για το Βερολίνο και διάβαζε μια συνέντευξη του δημάρχου του Αμβούργου Peter Tschentscher στην εφημερίδα Die Welt. Εκείνη την εποχή, η Γερμανία παρακολουθούσε στενά τα γεγονότα στο Αφγανιστάν, το οποίο ανακαταλαμβάνονταν από τους Ταλιμπάν αφού οι δυτικοί κατακτητές είχαν αρχίσει να αποσύρονται. Το επίκεντρο εκείνη την εποχή ήταν επίσης η διάσωση των ντόπιων εργατών, των οικογενειών τους και άλλων ανθρώπων που διώκονταν από τους Ταλιμπάν. Ο Τσέντσερ ανακοίνωσε σε συνέντευξή του ότι θα δεχόταν 200 πρόσφυγες στο Αμβούργο.

Σύμφωνα με την ερμηνεία του δικαστηρίου, η Kaiser επιχείρησε να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνέντευξη για την προεκλογική της εκστρατεία. Είχε αναρτήσει στα προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια ανάρτηση που έγραφε: «Πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. Ο δήμαρχος του SPD του Αμβούργου καλωσορίζει την κουλτούρα του ομαδικού βιασμού».

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Kaiser ανέφερε: «Ως υποψήφια για την Bundestag, ήθελα να ξεκινήσει μια συζήτηση. Το θέμα ήταν σημαντικού για πολλούς πολίτες. Ως γυναίκα, νιώθω ότι απειλούμαι από ομάδες ανδρών με μεταναστευτικό υπόβαθρο, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς και θέλω να προστατεύσω τις υπόλοιπες γυναίκες. Ανησυχώ επίσης για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση».

Την κατηγορούν για δεξιό εξτρεμισμό

Η κυβέρνηση της πολιτείας της Κάτω Σαξονίας ανέφερε πρόσφατα ότι οι απόψεις της Kaiser είναι κοντά στον δεξιό εξτρεμισμό, πως εμφανίζεται συχνά σε εξτρεμιστικά μέσα ενημέρωσης και μεταξύ άλλων, συντονίζει βίντεο για την ένωση «Ένα τοις εκατό» από τις αρχές του 2021. Η ένωση αυτή παρακολουθείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος εδώ και αρκετές εβδομάδες αλλά χαρακτηρίζεται ως μια «ασφαλής ακροδεξιά εξτρεμιστική» οργάνωση.

Exit mobile version