Δηλώσεις Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Είστε όλοι υπεύθυνοι για τις πράξεις του Καραμανλή»

Δηλώσεις Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Είστε όλοι υπεύθυνοι για τις πράξεις του Καραμανλή»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής στη Βουλή, απαντώντας στον Κώστα Καραμανλή και τον Μανώλη Βορίδη, κατηγόρησε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για έλλειψη ενσυναίσθησης και συνευθύνης, αναφερόμενος στην ανοχή, τη συμπεριφορά και τις πράξεις του υπουργού τους, που δεσμευόταν για ασφάλεια και μετά από λίγες ημέρες 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως δήλωσε:

«Τα χειροκροτήματα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, το ύφος του κ. Καραμανλή, οι χαρακτηρισμοί δείχνουν ότι το κόμμα σας έχει μηδενική ενσυναίσθηση. Μιλάμε για ένα έγκλημα, όπου έχασαν 57 άνθρωποι τη ζωή τους. Και βλέπουμε χειροκροτήματα και χαμόγελα για τον άνθρωπο που από το βήμα της Βουλής έλεγε: «ντροπή σε όσους θέτουν ζητήματα ασφάλειας για τους σιδηροδρόμους» και μετά από μερικές μέρες 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αυτόν τον άνθρωπο σήμερα χειροκροτείτε. Σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σύστημα θα είχε παραιτηθεί. Θα έπρεπε να έχει ήδη αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος»… «δεν φταίει ο κ.Καραμανλής, που ήταν υποψήφιος. Ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας»

«Είπε, λοιπόν, πολλά και γλαφυρά ο κ. Καραμανλής», αλλά «κουβέντα για το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που είχε στο συρτάρι του. Κουβέντα για το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που βάσει αυτού προτείναμε προανακριτική επιτροπή».

«Θέλω να πω, λοιπόν, στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι σήμερα με το χειροκρότημά σας σε αυτήν τη βαθιά προκλητική τοποθέτηση, επί της ουσίας είστε όλοι μαζί υπεύθυνοι για την ανοχή, τη συμπεριφορά και τις πράξεις του υπουργού σας, που από αυτό το βήμα δεσμευόταν για ασφάλεια και μετά από μερικές ημέρες έχασαν 57 άνθρωποι τη ζωή τους. Είστε απολύτως υπεύθυνοι».

Exit mobile version