Μόσχα: Στους 143 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από το τρομοκρατικό χτύπημα

Μόσχα: Στους 143 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από το τρομοκρατικό χτύπημα

Τους 143 έφτασαν οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με προσωρινό επίσημο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης. Ο προηγούμενος απολογισμός του ρωσικού υπουργείου Υγείας είχε αναφέρει 140 νεκρούς.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο, το Κρεμλίνο θεωρεί πως ισλαμιστές τρομοκράτες που συνδέονται με την Ουκρανία ή συμμάχους της στη Δύση φέρουν ευθύνη για το συμβάν, χωρίς όμως να παρουσιάσει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψουμε» ότι το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την επίθεση.

Μέχρι στιγμής, οι ρωσικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 11 συλλήψεις σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων προσαχθέντων ως δραστών, οι οποίοι κατάγονται από το Τατζικιστάν.

Exit mobile version