Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά τα F-16 που τυχόν θα δοθούν στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά τα F-16 που τυχόν θα δοθούν στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει σκοπό να επιτεθεί σε καμία χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά προειδοποίησε ότι αν η Δύση προσφέρει πολεμικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, αυτά θα καταρρίπτονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Πούτιν μιλώντας σε πιλότους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, επισημαίνοντας ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 έχει αυξήσει την ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.

Ωστόσο, ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία δεν έχει επιθετικούς σκοπούς προς τα κράτη του ΝΑΤΟ και κατηγόρησε τις Δυτικές χώρες για παρεμπόδιση της διπλωματικής διευθέτησης της κρίσης.

Οι δηλώσεις του Πούτιν έρχονται σε μια περίοδο όπου η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης έχουν αυξηθεί λόγω της υποστήριξης της Δύσης προς την Ουκρανία στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι αν η Δύση προσφέρει F-16 στην Ουκρανία, αυτά θα καταρρίπτονται από τις ρωσικές δυνάμεις και πρόσθεσε ότι τα F-16 μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είχε δηλώσει νωρίτερα ότι F-16 αναμένεται να φτάσουν στην Ουκρανία τους επόμενους μήνες.

Exit mobile version