ΕΝΦΙΑ: Σήμερα το βράδυ αναρτώνται από την ΑΑΔΕ τα εκκαθαριστικά – Εξόφληση σε 11 δόσεις

ΕΝΦΙΑ: Σήμερα το βράδυ αναρτώνται από την ΑΑΔΕ τα εκκαθαριστικά – Εξόφληση σε 11 δόσεις

Από σήμερα το βράδυ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα ξεκινήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, τα οποία αναμένεται να λάβουν άνω των 7 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων. Από φέτος, ο φόρος θα μπορεί να καταβληθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις, από τον Απρίλιο έως τον Φεβρουάριο. Τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ θα είναι διαθέσιμα στο myaade και η πρώτη από τις 11 συνολικά μηνιαίες δόσεις θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Απριλίου.

Δεν προβλέπεται έκπτωση για όσους επιθυμούν να πληρώσουν εφάπαξ το σύνολο του χρέους τους.

Όσοι δεν είχαν αλλαγή στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2023, δεν αναμένονται να έχουν κάποια έκπληξη. Το ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν θα είναι το ίδιο με το περσινό.

Η νέα εξέλιξη είναι η έκπτωση που δικαιούνται περίπου 305.000 ιδιοκτήτες που είχαν πλήρη ασφάλιση των ακινήτων τους εναντίον φυσικών καταστροφών.

“Φέτος, οι φορολογούμενοι θα λάβουν έκπτωση 10% εάν έχουν ασφαλίσει την κατοικία τους εναντίον φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες ή πυρκαγιές, και αυτό θα ισχύει και τα επόμενα έτη, εφόσον η ασφάλιση διαρκεί τουλάχιστον 3 μήνες,” επεσήμαναν φοροτεχνικοί.

Exit mobile version