Υπόθεση bullying: κόρη και μητέρα απείλησαν το θύμα

Υπόθεση bullying: κόρη και μητέρα απείλησαν το θύμα

Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού που αποκαλύπτονται τελευταία έχουν προκαλέσει σοβαρή ανησυχία. Η νέα υπόθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας της ανήλικης κοπέλας, η οποία έπεσε θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού από συμμαθήτριά της, αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα της σοβαρότητας του προβλήματος.

Συγκλονίζει η μητέρα της ανήλικης, περιγράφοντας τι βίωσε η κόρη της. «Το παιδί μου το προλάβαμε ένα βήμα πριν την αυτοκτονία, γιατί είχε γίνει ο περίγελος του σχολείου», ανέφερε η ίδια.

Διακίνησε παραποιημένο πορνογραφικό υλικό της

Σύμφωνα με την μητέρα, η υπόθεση ξεκίνησε όταν μια συμμαθήτρια της κόρης της την ξεγέλασε, βγάζοντας φωτογραφίες του προσώπου της. Λίγες ημέρες αργότερα, ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε τη μητέρα της ανήλικης στο σχολείο όπου την ενημέρωσε ότι μαθητές είχαν δεχθεί στα κινητά τους τηλέφωνα άσεμνο υλικό της κοπέλας, που διακινούνταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μητέρα και κόρη απειλούν το θύμα

Η οικογένεια του ανήλικου κοριτσιού κινήθηκε νομικά καταθέτοντας μήνυση κατά των δραστών. Ωστόσο, οι αντιδράσεις ξεκίνησαν ένα ακόμα μεγαλύτερο εφιάλτη για το θύμα, καθώς η ανήλικη δράστις και η μητέρα της απείλησαν το θύμα ότι θα της κάνουν κακό αν δεν αναιρέσει την μήνυσή της!

Η στάση της αστυνομίας

Η μητέρα του θύματος αναφέρθηκε και στην απαράδεκτη συμπεριφορά και στάση της αστυνομίας όταν κατήγγειλε το περιστατικό. Συγκεκριμένα, είπε ότι «όταν τους ανέφερα τα στοιχεία, ότι υπάρχει πορνογραφικό υλικό, γύρισε [ο αστυνομικός] και μου είπε “μην κάνετε μήνυση, είναι κρίμα να διωχθεί ποινικά ένα 12χρονο”… και έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό. Αν είχα τη δυνατότητα να ρωτήσω την αστυνομία για ποιον λόγο λειτουργεί με τον τρόπο αυτό, η ερώτηση θα ήταν η εξής: Για ποιο λόγο λειτουργείτε σαν δημόσιοι υπάλληλοι; Στην ιστορία του δικού μου του παιδιού, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας λειτουργούσε σαν ένας δημόσιος υπάλληλος που έβλεπε να τελειώσει το 8ωρο του και να πάει σπίτι του.». Η ίδια αναρωτήθηκε, σε συνέντευξή της στο Mega, σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι παρόμοιο σε κάποιο δικό τους άνθρωπο αν θα λειτουργούσαν με αυτό τον τρόπο.

Ακολουθεί η συνέντευξη που έδωσε η μητέρα στο Mega

Exit mobile version