Kολομβία: Δολοφονία δημοσιογράφου – Ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς

Kολομβία: Δολοφονία δημοσιογράφου - Ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς

Ο κολομβιανός δημοσιογράφος Χάιμε Βάσκες, 54 ετών, δολοφονήθηκε την Κυριακή σε πόλη της βορειοανατολικής Κολομβίας, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα. Ήταν γνωστός για την έρευνά του σε υποθέσεις διαφθοράς και είχε πολλούς φίλους και οπαδούς λόγω της αφοσίωσής του στην ανάδειξη ζητημάτων που πολλοί προτιμούν να παραμερίζουν.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, δήλωσε μέσω του προφίλ του στο Twitter ότι ο Βάσκες ήταν γνωστός για τον αγώνα του ενάντια στη διαφθορά και έδωσε εντολή για έρευνα προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες της δολοφονίας του.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξεταστεί και το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι δημόσιοι λειτουργοί είχαν πρόσβαση σε αυτό μετά την δολοφονία του.

Ο Χάιμε Βάσκες είχε επικεντρωθεί σε αποκαλύψεις παρανομιών σε δημόσιες συμβάσεις και καταχρήσεις εξουσίας τοπικών αρχών μέσω εκπομπών στο Facebook. Επιπλέον, δέχονταν μόνιμες απειλές λόγω της δημοσιογραφικής του δραστηριότητας.

Το Κολομβιανό Ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου (FLIP) καταδίκασε τη δολοφονία του και ζήτησε ταχεία και λεπτομερή έρευνα στην υπόθεση.

Exit mobile version