Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 17/4/2024

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 17/4/2024

Σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αναλυτικά, οι βροχές αναμένεται να ξεκινήσουν αρχικά στο βορειοδυτικό και δυτικό ηπειρωτικό, στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Κρήτη και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Σε ορισμένες περιοχές μπορεί να παρουσιαστούν και λασποβροχές λόγω των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ως εξής:

Όσον αφορά τους ανέμους, στο Αιγαίο αναμένονται αρχικά νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ, ενώ από το πρωί θα ενισχυθούν και θα φτάσουν έως και 8 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς άνεμους 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο, αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά έως και 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές, ασθενείς και πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις και βροχές, ενώ ενδέχεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, αλλά μετά το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version