Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 27/4/2024

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 27/4/2024


Σήμερα, Σάββατο 27/4, η ημέρα θα ξεκινήσει με πυκνή συννεφιά σε ολόκληρη τη χώρα κατά το πρωί, αλλά από το μεσημέρι και κυρίως από τα δυτικά, τα σύννεφα αναμένεται να διαλυθεί, επιτρέποντας την εμφάνιση του ηλίου σε όλη την περιοχή.

Προς το βράδυ, ο ουρανός αναμένεται να είναι καθαρός από σύννεφα. Το μεσημέρι όμως και το απόγευμα του Σαββάτου, θα έχουμε ανοιξιάτικη αστάθεια κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών, οπότε και αναμένεται να σημειωθούν μικρής έκτασης και διάρκειας τοπικές βροχές

Για τη θερμοκρασία, αναμένεται μικρή άνοδος, φτάνοντας στους 23 – 24 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια, και στους 25 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας. Στο Αιγαίο, οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν κοντά στους 24 – 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι Κυκλάδες θα παρουσιάσουν κάπως χαμηλότερες τιμές κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις, μετριοπαθείς στο Ιόνιο (2 – 4 μποφόρ) και στο Αιγαίο (3 – 5 μποφόρ), ενώ κατά το βράδυ αναμένεται να ενισχυθούν έως και 6 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένεται πυκνή συννεφιά το πρωί, με πιθανότητα να ψιχαλίσει κατά τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια της ημέρας, αναμένεται περισσότερη ηλιοφάνεια στο Λεκανοπέδιο και αίθριος καιρός το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ των 13 και 25 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ενισχυόμενοι το βράδυ έως 5 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται αυξημένη συννεφιά μέχρι και το μεσημέρι. Στο δεύτερο μισό της ημέρας, αναμένεται να διαλυθεί η συννεφιά, ενώ το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ των 13 και 23 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 2 – 3 μποφόρ.

Exit mobile version