Απλή και γρήγορη vegan μους σοκολάτας με αβοκάντο με μόνο 3 υλικά

Απλή και γρήγορη vegan μους σοκολάτας με αβοκάντο με μόνο 3 υλικά

Αν αναζητάτε ένα υγιεινό και νόστιμο σοκολατένιο γλυκό, τότε η πρότασή μας είναι η κρεμώδης μους αβοκάντο με κακάο. Αυτή η γεύση, έτοιμη σε μόλις 5 λεπτά, συνδυάζει την ακαταμάχητη υφή και γεύση του αβοκάντο με τα οφέλη του κακάο για μια ιδανική επιλογή vegan γλυκού, χωρίς περιττές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.

Το μυστικό της υψηλής θρεπτικής της αξίας βρίσκεται στο αβοκάντο, πλούσιο σε καλά λιπαρά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, καθώς και στο κακάο, γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία. Η μους αυτή δεν υστερεί σε κρεμώδη υφή σε σχέση με μια παραδοσιακή μους με κρέμα γάλακτος, καθιστώντας την ιδανική για κάθε στιγμή που χρειάζεστε μια γλυκιά δόση ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα υλικά (4 μερίδες) είναι απλά και εύκολα:

2 μεγάλα ή 3 μικρά ώριμα αβοκάντο (450γρ.)
½ φλιτζ. σκόνη κακάο
½ φλιτζ. σιρόπι αγαύης
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

Προετοιμασία: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια πολύ λεία και κρεμώδη υφή. Αν δεν διαθέτουμε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα χειροκίνητο μίξερ. Κατά τη διάρκεια της ανάμειξης, μπορούμε να σταματήσουμε περιοδικά για να δοκιμάσουμε το μείγμα και να προσαρμόσουμε τη γλυκύτητα ή την ένταση της σοκολάτας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, προσθέτοντας παραπάνω γλυκαντική ουσία ή κακάο αντίστοιχα.

Μετά την ανάμειξη, μεταφέρουμε τη μους σε 4 κούπες ή γυάλινα βάζα. Αν θέλουμε να την απολαύσουμε με πιο πηχτή υφή, την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την καταναλώσουμε.

Για να διατηρήσουμε τη μους αβοκάντο με κακάο φρέσκια, την αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Είναι σημαντικό να καλύψουμε το δοχείο με διάφανη μεμβράνη τροφίμων πριν το σφραγίσουμε με το καπάκι, για να αποτρέψουμε την οξείδωση του γλυκού μας και να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα των γεύσεων.

Exit mobile version