Τραγανές μελιτζάνες στη φριτέζα αέρος, σαν τηγανητές, σε 15’ λεπτά

Τραγανές μελιτζάνες στη φριτέζα αέρος, σαν τηγανητές, σε 15’ λεπτά

Οι μελιτζάνες αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά λαχανικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πληθώρα συνταγών, από απλές τηγανητές ή στη σχάρα μέχρι πιο σύνθετες όπως ο μουσακάς και τα παπουτσάκια. Αυτή την περίοδο, οι μελιτζάνες βρίσκονται πάντα στο ψυγείο μας, έτοιμες να μας λύσουν τα χέρια όταν δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε και θέλουμε ένα γρήγορο και εύκολο σνακ.

Δοκιμάστε αυτή τη πανεύκολη συνταγή για μελιτζάνες που μοιάζουν τηγανητές, αλλά είναι πιο υγιεινές και θρεπτικές, χάρη στη φριτέζα αέρος που ψήνει στον αέρα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση της συνταγής:

  1. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Ραντίζουμε τις ροδέλες με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίζουμε τις ροδέλες πολύ καλά με το χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί η υγρασία τους.
  2. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  4. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στη φριτέζα αέρος και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Μετά από 7 λεπτά, γυρίζουμε τις μελιτζάνες για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμες τρυπώντας τες με ένα πιρούνι.
  5. Οι μελιτζάνες είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Μπορούν να καταναλωθούν σκέτες ως μεζεδάκι ή να συνοδεύσουν το κυρίως γεύμα μας. Επίσης, ταιριάζουν υπέροχα μέσα σε αραβική πίτα με φαλάφελ.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version