50χρονη κατηγορείται για το φόνο του άνδρα της – Τον δηλητηρίασε με υδράργυρο

50χρονη κατηγορείται για το φόνο του άνδρα της - Τον δηλητηρίασε με υδράργυρο

Μια 50χρονη γυναίκα κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της χρησιμοποιώντας υδράργυρο, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον και ερευνάται εδώ και έξι χρόνια από τις αρχές της Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελία της πόλης άσκησε κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, και η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, όπου η γυναίκα κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Το θύμα, ηλικίας περίπου 60 ετών, είχε νοσηλευτεί το καλοκαίρι του 2018 στο νοσοκομείο Παπανικολάου με υποψία ισχαιμικού επεισοδίου, το οποίο τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο, οι γιατροί εντόπισαν κάτι παράδοξο: υδράργυρος φαινόταν να εκρέει από τα αφτιά του, ένα σύμπτωμα που τους προβλημάτισε. Παρά τις ιατρικές προσπάθειες, ο άνδρας πήρε εξιτήριο, αλλά μερικούς μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, απεβίωσε, με τον θάνατό του να αποδίδεται αρχικά σε παθολογικά αίτια, όπως καταγράφηκε στο πιστοποιητικό θανάτου.

Η παρουσία του υδραργύρου όμως κίνησε υποψίες στις αρχές, οι οποίες προχώρησαν σε εκταφή της σορού για περαιτέρω διερεύνηση. Τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που ακολούθησαν έδειξαν υπερβολικά υψηλές συγκεντρώσεις υδραργύρου στα όργανα του άνδρα, γεγονός που έθεσε υπό αμφισβήτηση την αρχική αιτία θανάτου και πυροδότησε τις υποψίες για δηλητηρίαση.

Αν και η υπόθεση αρχικά είχε αρχειοθετηθεί, η εισαγγελία επανεξέτασε τα στοιχεία και τελικά ασκήθηκαν ποινικές διώξεις εναντίον της γυναίκας, με την κατηγορία ότι σκότωσε τον σύζυγό της μέσω της χορήγησης υδραργύρου.

Exit mobile version