«Ξανθός μάγος: Καταθέτει αίτημα για κατ’ οίκον περιορισμό

«Ξανθός μάγος: Καταθέτει αίτημα για κατ' οίκον περιορισμό

Αίτημα για κατ’ οίκον περιορισμό αναμένεται να υποβληθεί από τον “ξανθό μάγο”, που κατηγορείται για τον βιασμό μιας 16χρονης στη Χαλκιδική και βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συνηγόρου του, Κικής Πακιρτζίδου, το αίτημα του 78χρονου θα συνοδεύεται από ένα υπόμνημα και αναμένεται να υποβληθεί εντός της εβδομάδας, προκειμένου ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου να συνεχίσει υπό όρους την κατ’ οίκον διαμονή του.

Η ίδια δηλώνει ότι θα υποβληθεί αίτημα για άρση της προσωρινής κράτησης, λόγω της προχωρημένης ηλικίας και των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο “ξανθός μάγος” και λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες για περαιτέρω αναμονή. Επιπλέον, η πλευρά της υπεράσπισης θα αναλάβει νομικές ενέργειες για να αποδείξει την αθωότητα του κατηγορούμενου για τον βιασμό της 16χρονης βαφτιστήρας του, επικαλούμενη την ύπαρξη εκβιασμού και πλεκτάνης από την καταγγέλλουσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο “ξανθός μάγος”, κατηγορείται για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου στη δεκαετία του ’90, που φέρεται ότι τελέσθηκαν από τον Ιούνιο του 2020 έως και τον Αύγουστο του 2021 στη Νέα Καλλικράτεια και στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τη δικογραφία, εξανάγκαζε την τότε 16χρονη βαφτιστήρα του σε γενετήσιες πράξεις, προσφέροντάς της κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ, ενώ το θύμα ήταν ανίκανο για αντίσταση. Κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 78χρονου.

Exit mobile version