Netflix: μεγάλες αντιδράσεις για τη “μαύρη” Κλεοπάτρα

μαύρη Κλεοπάτρα

Η προσεχής κυκλοφορία της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Βασίλισσα Κλεοπάτρα» έχει προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις στα διεθνή κοινωνικά δίκτυα. Η ηθοποιός Αντέλ Τζέιμς, η οποία υποδύεται τη βασίλισσα της Αιγύπτου, έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού είναι μαύρη. Παρόλο που η Κλεοπάτρα θεωρείται ιστορικά ότι είχε ελληνική καταγωγή, η παραγωγή του Netflix δείχνει έτοιμη να υποστηρίξει την εκδοχή της Κλεοπάτρας ως μαύρης.

“Μαύρη” Κλεοπάτρα – Οι αντιδράσεις

Αντιδράσεις προκάλεσε επίσης ο πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Ζάχι Χαουάς, ο οποίος έκανε λόγο για «παραποίηση των γεγονότων», ενώ στα κοινωνικά δίκτυα αντιπαρατίθενται διαφορετικές απόψεις για την εμφάνιση της θρυλικής βασίλισσας. Η σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και αναμένεται να συνεχίσει να προκαλεί συζητήσεις και αντιδράσεις.

Ωστόσο, η επιλογή της Αντέλ Τζέιμς για τον ρόλο της Κλεοπάτρας έχει προκαλέσει αντιδράσεις και διαμάχες στα κοινωνικά δίκτυα, με μερικούς να θεωρούν ότι η επιλογή μιας μαύρης ηθοποιού για τον ρόλο της Κλεοπάτρας αποτελεί «παραποίηση των γεγονότων» και ότι η Κλεοπάτρα ως ελληνικής καταγωγής βασίλισσα δεν θα έπρεπε να υποδύεται μια μαύρη ηθοποιός. Αντίθετα, η παραγωγή του Netflix δείχνει έτοιμη να υποστηρίξει αυτή την εκδοχή, με την παρουσίαση μιας μαύρης ηθοποιού στον ρόλο της Κλεοπάτρας να θέτει ζητήματα για την ερμηνεία της ιστορίας και της ταυτότητας των αρχαίων Αιγυπτίων.

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Βασίλισσα Κλεοπάτρα» φαίνεται να προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα και στο κοινό του streaming καναλιού. Η επιλογή της Αντέλ Τζέιμς για τον ρόλο της Κλεοπάτρας έχει διχάσει τις απόψεις, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει τη συζήτηση για την αναπαράσταση της ιστορίας και της κουλτούρας στα μέσα επικοινωνίας. Ορισμένοι θεωρούν ότι η επιλογή μιας μαύρης ηθοποιού για να υποδυθεί την Κλεοπάτρα, μιαν ιστορική μορφή με ελληνική καταγωγή, αποτελεί μια παραβίαση των ιστορικών γεγονότων και επιβάλλει μια σύγχρονη, πολιτικώς ορθή προοπτική στο παρελθόν.

Στο τρέιλερ της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix, η επιλογή της Αντέλ Τζέιμς για τον ρόλο της Κλεοπάτρας έχει προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα. Η σειρά αναμένεται να παρουσιάσει τη σχέση της Κλεοπάτρας με τους Ρωμαίους κατακτητές της Αιγύπτου, αν και η εικόνα της μητριαρχίας στην αρχαία Αίγυπτο δεν έχει ιστορική υπόσταση. Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια δραματοποιημένη αφήγηση και ενθαρρύνουν τους θεατές που δεν αρέσκονται στο κάστινγκ να μην τη δουν. Η σειρά θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαΐου στην πλατφόρμα του Netflix.

Ένα θέμα που αξίζει να εξετάσουμε είναι η σχέση της Κλεοπάτρας με τους Ρωμαίους κατακτητές της Αιγύπτου. Σύμφωνα με το τρέιλερ της επερχόμενης σειράς, η Κλεοπάτρα ήταν η πιο εμβληματική από τις γυναίκες που κυβέρνησαν με δύναμη και ισχύ σαν πολεμίστριες, βασίλισσες και μητέρες εθνών. Αυτή η εικόνα μητριαρχίας στις αρχές της πρώτης χιλιετίας μ.Χ. είναι ενδιαφέρουσα, αν και δεν υπάρχει ιστορική τεκμηρίωση για αυτήν.

Αν και αυτή η εικόνα θα ήταν αποδεκτή σε μυθοπλαστικά έργα όπως “Τροία” και “300”, είναι αναμενόμενο να αναζητείται κάποια ιστορική τεκμηρίωση σε ένα ντοκιμαντέρ. Παρόλα αυτά, η σειρά θα διατεθεί στην πλατφόρμα στις 10 Μαΐου και όπως δήλωσε η πρωταγωνίστρια, αν κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος με το κάστινγκ, μπορεί να μην το δει.

Exit mobile version