Μεξικό: Βρέθηκαν σε χαράδρα 45 σακούλες με ανθρώπινα μέλη

Μεξικό: Βρέθηκαν σε χαράδρα 45 σακούλες με ανθρώπινα μέλη

45 σακούλες με ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν σε μια χαράδρα στη μεξικανική πολιτεία Χαλίσκο. Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια έρευνας για την εξαφάνιση επτά νέων ανθρώπων, οι οποίοι ήταν αγνοούμενοι εδώ και 10 ημέρες. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ανασυρθεί σαράντα πέντε σακούλες με ανθρώπινα υπολείμματα από τη χαράδρα.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται κοντά στο call center όπου εργάζονταν οι εξαφανισθέντες, αν και οι πληροφορίες για το πώς συνδέονται οι δύο υποθέσεις παραμένουν περιορισμένες. Αρχικά, υπήρχαν αναφορές για παράνομες δραστηριότητες στο call center, αλλά οι συγγενείς των εξαφανισθέντων αρνούνται αυτήν την προσέγγιση και κατηγορούν τις αρχές ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι τα θύματα ήταν εγκληματίες.

Τα τελευταία χρόνια η πολιτεία Χαλίσκο έχει αντιμετωπίσει τον εφιάλτη των ανθρώπινων λειψάνων που βρίσκονται σε σακούλες ή μυστικούς τάφους. Το 2021, περίπου 70 σακούλες με υπολείμματα ένδεκα ανθρώπων είχαν εντοπιστεί στην περιοχή Τονάλα, κοντά στη Γουαδαλαχάρα. Αυτή η ανησυχητική κατάσταση στην περιοχή αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο βίας και εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Στο Μεξικό γενικότερα, ο αριθμός των δολοφονιών και των εξαφανίσεων είναι ανησυχητικά υψηλός. Υπάρχουν πάνω από 340.000 δολοφονίες και περίπου 100.000 εξαφανίσεις, με τις αρχές να αποδίδουν την πλειονότητα αυτών των περιστατικών σε συμμορίες και στην εμπλοκή των ναρκωτικών καρτέλ. Οι εξελίξεις αυτές οφείλονται εν μέρει στον λεγόμενο “πόλεμο” κατά των ναρκωτικών που ξεκίνησε το 2006 και στην επιχείρηση των αρχών να αντιμετωπίσουν τα καρτέλ με στρατιωτική παρουσία.

Exit mobile version