Κατώτατος μισθός: Από την 1η Απριλίου αυξάνεται στα 830 ευρώ

Κατώτατος μισθός: Από την 1η Απριλίου αυξάνεται στα 830 ευρώ

Το πρωί της Παρασκευής, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη, λέγοντας ότι «οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη μακριά από την διαστρέβλωση της πολιτικής δημαγωγίας».

Επιπλέον, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς «θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα», με τον πρωθυπουργό να υπενθυμίζει τις αναφορές σε νοθεία στις εκλογές και τη σύνδεσή τους με εξωθεσμικά κέντρα.

Σχετικά με τον νέο κατώτατο μισθό, ανακοίνωσε ότι από την 1η Απριλίου αυξάνεται στα 830 ευρώ τον μήνα, με αύξηση 50 ευρώ, ενώ υπενθύμισε ότι: «αυξάνεται και από 1η Απριλίου όσοι αμείβονται με αυτόν θα λαμβάνουν 830 ευρώ τον μήνα, αύξηση 50 ευρώ, σε ένα ποσό που, όπως θα ακούσουμε και στη συνέχεια, θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά επιδόματα τα οποία συνδέονται με τον κατώτατο μισθό» υπενθυμίζοντας πως «όταν ήρθαμε στα πράγματα ο κατώτατος μισθός ήταν 650 ευρώ, το 2019. Έχει παρουσιάσει ουσιαστικά μια άνοδο της τάξης του 27%».

Exit mobile version