Νέα Αριστερά: “Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη”

Νέα Αριστερά: “Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη”

Σε μια αιχμηρή ομιλία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης ανέδειξε τη συντονισμένη επιχείρηση συγκάλυψης για το έγκλημα στα Τέμπη και την κατάσταση γενικότερα, η οποία οδήγησε, κατά τη γνώμη του, σε καταρράκωση του κράτους δικαίου. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θέμα του σιδηροδρόμου, τονίζοντας την ανάγκη να ανοίξει άμεσα το θέμα της ιδιωτικοποίησής του. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών προστατεύεται από το νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών και ζήτησε τη δημιουργία προανακριτικής επιτροπής για να διερευνηθούν τα γεγονότα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε:

«να ομολογήσουμε το προφανές: Ότι βιώνουμε σήμερα μια κρίση της δημοκρατίας μας»….«η δημοκρατία δεν απειλείται από σκοτεινούς πραξικοπηματίες ούτε από σχέδια βίας και νοθείας αλλά από την αδυναμία του συστήματος να πείσει ότι η δημοκρατία είναι μια καθημερινή υπόθεση. Μια συνθήκη που εγγυάται τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα» και «που οι κανόνες ισχύουν για όλους όσο ισχυροί κι αν είναι αυτοί» ενώ  «οι θεσμοί λογοδοτούν».

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την «καταρράκωση του κράτους δικαίου» ενώ για τα Τέμπη είπε πως «είναι υπόλογη με την σκανδαλώδη διαχείριση μιας εθνικής τραγωδίας που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπων, του εγκλήματος των Τεμπών». Τόνισε πως «η κυβέρνηση πρέπει να πέσει. Να τελειώνουμε με το καθεστώς της ανομίας. Δεν πάει άλλο».

Exit mobile version