Θεσσαλονίκη: Ψευδείς οι 3 καταγγελίες βιασμού εις βάρος του 72χρονου. Παρέμεινε άδικα 9 μήνες φυλακισμένος

Θεσσαλονίκη: Ψευδείς οι 3 καταγγελίες βιασμού εις βάρος του 72χρονου. Παρέμεινε άδικα 9 μήνες φυλακισμένος

Ένας 72χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη πέρασε πέντε χρόνια ζώντας τον εφιάλτη της φυλακής και των δικαστικών διαδικασιών, εξαιτίας τριών ψευδών κατηγοριών από τη νύφη του, η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση των πέντε εγγονιών του.

Η πρώτη ψευδής καταγγελία βιασμού καταγγελία έγινε το 2019, όταν η νύφη του ισχυρίστηκε ότι ο 72χρονος είχε βιάσει τις δύο εγγονές του, τις οποίες φρόντιζε. Αυτή η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κιλκίς το 2023, όπου ο κατηγορούμενος αθωώθηκε ομόφωνα, λόγω έλλειψης επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

Πριν προλάβει να τελειώσει η πρώτη υπόθεση, το 2021, η νύφη του προχώρησε σε δεύτερη καταγγελία, κατηγορώντας τον ότι βίασε και τα άλλα δύο εγγόνια του. Ο 72χρονος συνελήφθη εκ νέου, κατηγορήθηκε για βιασμό και κακοποίηση ανηλίκων, και οδηγήθηκε στον ανακριτή, ο οποίος αποφάσισε την προφυλάκισή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο ηλικιωμένος παρέμεινε στη φυλακή για 9 μήνες, γεγονός που επηρέασε αρνητικά την υγεία του, μέχρι να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στις 18 Οκτωβρίου 2024, βρέθηκε ξανά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου οι δικαστές και οι ένορκοι τον αθώωσαν, συμφωνώντας με την πρόταση του εισαγγελέα.

Παρόλα αυτά, οι δικαστικές του περιπέτειες δεν τελείωσαν, καθώς η νύφη του υπέβαλε νέα καταγγελία, αυτή τη φορά για κακοποίηση του πέμπτου εγγονού του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η καταγγέλλουσα δεν εμφανίστηκε σε καμία από τις δίκες, ούτε τα εγγόνια του. Στην τελευταία ανάκριση, ωστόσο, ο εγγονός που κατηγορήθηκε ως θύμα, κατέθεσε ότι «όλα ήταν ψεύτικα, με ανάγκαζε η μητέρα μου να τα πω».

Σε δήλωσή του, ο 72χρονος περιέγραψε την ταλαιπωρία που βίωσε αυτά τα χρόνια. «Όλα είναι ψέματα. Δεν πείραξα ποτέ τα εγγόνια μου. Αντίθετα, τα προστάτευα γιατί ήμουν αυστηρός παππούς. Νιώθω ανακουφισμένος μετά τη δεύτερη αθώωση. Όλο το βράδυ προσεύχομαι στον Θεό. Δεν έβλαψα κανένα παιδί, τα μεγάλωσα με αγάπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Exit mobile version