Τσίπρας: “Προκλητική η συνεχιζόμενη κράτηση του Φρέντι Μπελέρη”

Τσίπρας: "Προκλητική η συνεχιζόμενη κράτηση του Φρέντι Μπελέρη"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε χθες Πέμπτη 1.6.2023 με αξιωματούχους και εκπροσώπους που συνδέονται με τον φυλακισμένο εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γιώργος Τζομάκας, Αντιπρόεδρος της Ομόνοιας, ο Θοδωρής Γκούμας, Πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, και ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του Φρέντι Μπελέρη.

Ο Τσίπρας εξέφρασε την σημασία της απελευθέρωσης του Φρέντι Μπελέρη και την ανησυχία του για τη σύλληψή του λίγες μέρες πριν τις εκλογές, χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του. Επίσης, υπογράμμισε ότι αυτή η κατάσταση είναι προκλητική και δεν συνάδει με τη δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Τσίπρας επεσήμανε ότι ο σεβασμός του κράτους δικαίου και η προστασία των δικαιωμάτων των εθνοτικών μειονοτήτων είναι κρίσιμα στοιχεία για την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας. Επισήμανε επίσης τη σημασία της στήριξης και προάσπισης των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, η οποία αποτελεί σημαντικό τμήμα της πλουραλιστικής κοινωνίας της Αλβανίας.

Η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον Τσίπρα για τη σταθερή και διαρκή υποστήριξή του στα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και εξέφρασε την ελπίδα για μια θετική εξέλιξη στην υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Exit mobile version