Ιράκ: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση νότια της Βαγδάτης

Ιράκ: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση νότια της Βαγδάτης

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, στο διοικητήριο της φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής Χασντ ας Σααμπί, η οποία έχει ενταχθεί στον ιρακινό στρατό.

Κατά την έκρηξη κοντά στη Βαγδάτη, ένας μαχητής έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι έξι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το δίκτυο Al Arabiya ανέφερε πως η βάση έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης, αλλά παραμένει άγνωστος ο δράστης της επίθεσης.

Η διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (U.S. Central Command ή CENTCOM) διαψεύδει κάθε σχέση με το περιστατικό. “Έχουμε ενημερωθεί για αναφορές που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ. Αυτές οι αναφορές δεν αληθεύουν. Οι ΗΠΑ δεν πραγματοποίησαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ”, αναφέρει η ανάρτηση της CENTCOM στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Ισραηλινός αξιωματούχος, που μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN υπό την προϋπόθεση της διατήρησης της ανωνυμίας του, διαβεβαίωσε πως το Ισραήλ δεν φέρει καμία ευθύνη για την επίθεση.

Exit mobile version