Σε μια εποχή με τόσα επεξεργασμένα προϊόντα διατροφής, η επιστροφή σε τροφές με φυσικά συστατικά και πρωτογενή υλικά είναι άξια λόγου. Οι σύγχρονες διατροφικές επιλογές τείνουν σε τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και έχουν φυσικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία, χωρίς όμως να θυσιάζουν τη γεύση.
Το κεφίρ και το παραδοσιακό ρυζόγαλο, βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών που ξέρουν να συνδυάζουν απόλαυση και υγεία. Το καθένα με τη δική του ιστορία και διατροφική αξία, παρέχουν ένα συγκέρασμα παράδοσης και υγιεινής ευεργεσίας.
Το κεφίρ αποτελεί ένα ζυμωμένο γαλακτοκομικό ρόφημα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες όπως B12 και Κ2, μαγνήσιο και ασβέστιο. Με τη σύστασή του από πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, αποτελεί φυσικό φάρμακο που ενισχύει το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η παραγωγή του συντελείται από κόκκους κεφίρ, οι οποίοι περιέχουν γαλακτικά βακτήρια, ζυμομύκητες και πολυσακχαρίτες.
Αναζητώντας στο διαδίκτυο τη φράση κεφίρ οφέλη, θα ανακαλύψετε όλες τις φυσικές ευεργεσίες που προσφέρει στον οργανισμό του ανθρώπου. Το κεφίρ αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, καθώς τα ενεργά συστατικά μικροοργανισμών του, δημιουργούν μια ασπίδα από ιούς και λοιμώξεις.
Επιπλέον, το κεφίρ θεωρείται το καλύτερο φυσικό προβιοτικό για το έντερο, καθώς ενισχύει τη χλωρίδα του και βοηθά στην πεπτική διαδικασία. Η σύστασή του με φυσική ζύμωση μειώνει τη λακτόζη με αποτέλεσμα να είναι πιο εύπεπτο από το γάλα και κατά συνέπεια να αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η αντιφλεγμονώδης ιδιότητα του, καθώς καταπολεμά σημαντικά τις φλεγμονές που έχουν προκληθεί στον οργανισμό και ενισχύει την υγεία των αρθρώσεων.
Όσο για το παραδοσιακό ρυζόγαλο, ποιος δεν έχει νοσταλγήσει την αυθεντική, παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς που συνδυάζει απλότητα και γευστική απόλαυση τόσο υπέροχα. Παρασκευασμένο με αγνά υλικά, με βάση το ρύζι, το γάλα και τη ζάχαρη, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα και θρεπτικά ενισχυμένο. Επιπλέον, η βανίλια, η κανέλα και η μαστίχα που μόνο τα παραδοσιακά γαλακτοπωλεία ξέρουν να αναδεικνύουν τόσο καλά τα αρώματά τους, απογειώνουν το επιδόρπιο της καρδιάς σας.
Επιδόρπιο γάλακτος, πλούσιο σε ασβέστιο, ιδανικό για όλες τις ηλικιακές ομάδες, παιδιά, ηλικιωμένους και εφήβους, ενισχύει την καλή υγεία των οστών. Παράλληλα, αποτελεί φυσική πηγή ενέργειας χάρη στο συνδυασμό ρυζιού και γάλακτος, που προσδίδει ευεξία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Εξαιρετικό υποκατάστατο γλυκίσματος, με φυσικά γλυκαντικά και ανάλογα τη συνταγή προσαρμόζεται σε ελαφριά μορφή με χαμηλά λιπαρά, που μπορεί να μπει στην καθημερινή σας διατροφή, χωρίς να χάνει τη γευστικότητά του.
Εντάσσοντας στη διατροφή σας το ρυζόγαλο και το κεφίρ, έχετε επενδύσει σε δυο διατροφικούς θησαυρούς για υγεία και ευεξία.