Η Βουλή αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας των Παύλου Πολάκη και Έλενας Ακρίτα, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν 214 βουλευτές, ενώ 56 ψήφισαν κατά. Αντίστοιχα, για την Έλενα Ακρίτα, 220 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και ένας κατά.
Η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη
Ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας τη διαδικασία, έκανε λόγο για μια «εξοργιστική» και «προκλητική» αίτηση άρσης ασυλίας, καθώς, όπως είπε, αφορά μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του επειδή αποκάλυψε σκανδαλώδεις προμήθειες υγειονομικού υλικού κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
Όπως υποστήριξε, η υπόθεση αφορά τον τότε διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο οποίος παρήγγειλε μάσκες υψηλής προστασίας σε τιμή 20,34 ευρώ ανά τεμάχιο, ενώ την ίδια ημέρα η 1η Υγειονομική Περιφέρεια προμηθεύτηκε τα ίδια προϊόντα από την ίδια εταιρεία με 5,46 ευρώ ανά μάσκα. Αντίστοιχες αποκλίσεις ανέφερε και για τις στολές προστασίας, τονίζοντας πως στην 6η ΥΠΕ αγοράστηκαν με 23,14 ευρώ, ενώ στην 1η ΥΠΕ η τιμή ήταν 9,92 ευρώ.
Ο ίδιος κατηγόρησε τμήμα της ανώτερης δικαιοσύνης για καθυστερήσεις και αρχειοθετήσεις υποθέσεων διασπάθισης δημόσιου χρήματος, διευκρινίζοντας πως υπάρχει και ένα άλλο τμήμα δικαιοσύνης που επιτελεί σωστά το έργο του.
Η τοποθέτηση της Έλενας Ακρίτα
Από την πλευρά της, η Έλενα Ακρίτα δήλωσε πως η υπόθεση αφορά μήνυση βασισμένη σε γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ, πριν από 25 χρόνια, σε τηλεοπτικό σίριαλ όπου η ίδια ήταν σύμβουλος σεναρίου και ο μηνυτής τεχνικός. Τόνισε ότι πρόκειται για αβάσιμες και συκοφαντικές κατηγορίες που ανασύρθηκαν τυχαία μετά από δεκαετίες, επισημαίνοντας πως δεν έχει πρόβλημα να αρθεί η ασυλία της.