Η προεκλογική στρατηγική της Κουμουνδούρου επικεντρώνεται στη σύγκριση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας προσκαλεί τον Πρωθυπουργό σε μια τηλεοπτική συζήτηση για τις προγραμματικές τους θέσεις, προκειμένου να αντιπαρατεθούν δημόσια και να δοθούν απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στη συζήτηση για την πολιτική ουσία, η οποία έχει άμεσες συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών. Με την τηλεμαχία, αναμένεται να αποκαλυφθούν τα πεπραγμένα της παρούσας διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των υποκλοπών, της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης και των Τεμπών, ώστε να αποδυναμωθεί πλήρως η πολιτική του κ. Μητσοτάκη.
Η Κουμουνδούρου αναφέρεται ότι οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βασίζονται στα δεδομένα που προκύπτουν από τα focus groups και έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στο να κερδίζουν την υποστήριξη των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση του προγράμματος τους, ενώ απέχουν από το να διχάζουν τους Έλληνες με εκβιαστικά διλήμματα. Αντίθετα, επιδιώκουν τη δημιουργία προοδευτικών κυβερνήσεων συνεργασίας, χωρίς να επικεντρώνονται σε αυτοδύναμες αλαζονικές κυβερνήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το κόμμα προτίθεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του για τα ιδιωτικά χρέη και τα κόκκινα δάνεια, καθώς και για άλλους τομείς, μέσω δημόσιας διαβούλευσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, με στόχο την εμπλοκή και ζύμωση με την κοινωνία.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συμπεριλάβει το “μεικτό μοντέλο” εκστρατειών στην εκλογική του στρατηγική, το οποίο περιλαμβάνει συναντήσεις το πρωί με θεσμικούς και τοπικούς φορείς και ομιλίες το βράδυ σε όλες τις περιοχές της χώρας. Αυτό το νέο μοντέλο θα εφαρμοστεί και θα δοκιμαστεί στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Καλαμάτα αυτήν την εβδομάδα. Ο κ. Τσίπρας επικεντρώνεται στην άμεση επαφή με τον κόσμο και την κινητοποίηση του εκλογικού σώματος, ενώ προσπαθεί να αναδείξει τις διαφορές του από τον αντίπαλο του, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας επίσης αντιμετωπίζει τις δημοσκοπήσεις ως ένα εργαλείο για την κατανόηση των τάσεων στην ελληνική κοινωνία, αλλά δεν τις εργαλειοποιεί για να κερδίσει ψήφους. Τέλος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θεωρεί ότι οι επικείμενες εκλογές θα είναι δύσκολες και ότι η θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση.
Ο κ. Τσίπρας διατήρησε πάντως χαμηλούς τόνους προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετά από την πρόταση του τελευταίου για ένα “τρίτο πρόσωπο” στη θέση του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η πρόταση αυτή βάζει το κάρο πριν από το άλογο και τον ξενίζει που ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί ότι το μόνο πρόβλημα είναι το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη και όχι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Παρόλο που αντιλαμβάνεται την προεκλογική προσπάθεια κάθε κόμματος για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στις κάλπες, τονίζει ότι η μάχη δεν είναι διμερής. Οι πηγές που πρόσκεινται στην Κουμουνδούρου εξαιρούν τον Νίκο Ανδρουλάκη από τις μεγάλες ευθύνες για τη χώρα, ενώ ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί τον κατεξοχήν πολιτικό αντίπαλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι συζητήσεις για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός πρέπει να γίνουν με βάση το περιεχόμενο και τις προτάσεις των κομμάτων, όχι με βάση τα πρόσωπα. Τέλος, εξέφρασε την πίστη του ότι οι πολίτες θα επιλέξουν μια προοδευτική και δίκαιη κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές.